Cosmic Monarch Be

Cosmic Monarch is een krachtige combinatie van Rock n’Roll en Hardcore die zijn inspiratie haalt uit muziekgroepen zoals Cancer Bats, Every Time I Die of Whores.

 

De groep ziet het licht in 2015 wanneer Julien -zang- Lorenzo, Greg en Fabio ontmoet om samen een Rock georiënteerd project op poten te zetten. Julien komt van de Hardcore scene van Marseille (ex-Disturb, ex-None Shall Be Saved) en de anderen zijn al lang op de belgische scene aanwezig.

 

Na de verschijning van hun eerste EP, “Stranger Than Fiction”, in 2016, geeft CM verschillende optredens o.a. samen met Dirty Wolfgang, Stab, Deepshow en Rotor. Een tweede EP, « Superlative Spacetime » wordt dan in de Rec’n’Roll studios opgenomen en verschijnt eind 2018.

 

Na een aantal uitgestelde data omwille van de Covid pandemie, doet de groep de opening van het Durbuy Rock Festival van 2022.
Momenteel bereidt CM zich voor op de studio opname (Blackout Studios) van hun eerste album die in mei van dit jaar op de planning staat. Dit album zal iets minder Stoner dan voordien zijn en iets meer Rock’n’Roll en Punk.

 

Links
https://cosmicmonarch.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/cosmicmonarch/
https://www.instagram.com/cosmicmonarchband/