Deepshow Be

Contact : bernard@durbuyrock.be


Deze groep uit Bergen werd opgericht in januari 2011. Ze bestaat uit Serge Kraven op zang (ook in LENG TCH’E en een echte podiumartiest), Rudy Dumont (ex-Stereo Chrome / Orna) op gitaar, Maxime Daubry op bas (T.C.M.F.H.), Jason C. op drums (T.C.M.F.H.) en een nieuwe tweede gitarist, Marc Duquesnoy (ex-8 Red) die het geheel live komt versterken en een extra impact geeft.
 
Deepshow definieert hun muziek als een combinatie van de zwaarte van metal, de groove van Stoner Rock en de eenvoud en efficiëntie van klassieke rock uit de jaren 70. Ze noemen deze specifieke mix van “Hoovy Music”, een samentrekking van “Heavy” en “Groovy”. “.
 
Begin 2012 bracht de groep een demo-cd met 5 nummers uit. Ze speelden overal in België en omstreken, met name op de festivals van Dour, Durbuy Rock, Park Rock en La Guerre des Gaules.
 
In maart 2015 brachten ze hun eerste album getiteld: “THE SPLEEN KING” uit onder het label Spinal Records/PIAS. Evenals een clip met dezelfde naam. Een paar maanden later wordt er nog een clip geproduceerd voor het nummer “AS WE ARE LOST”
Dit album zal lovende kritieken krijgen en zal hen in staat stellen zich buiten hun grenzen bekend te maken en hun reputatie binnen de scene te consolideren.
 
Met “Cimmerian”, de nieuwste clip tot nu toe, laat de groep ons een eerste glimp zien van hun toekomstige album.