Exuviated Be

Exuviated is een actieve Belgische Death Metal groep, opgericht in 2009. In de loop van hun 10 jarig bestaan, heeft de formatie 4 stukken geproduceerd en de Belgische en Europese podia op z’n kop weten te zetten, dit in het gezelschap van groepen zoals Suffocation, Cattle Decapitation, Abiotic, Six Feet Under en Dark Tranquillity.

 

Exuviated zet zijn eerste stappen op de Belgische podia in het begin van 2009, mogelijk gemaakt door een EP getiteld An Era’s Condemned. Na een jaar opstarten, gaat het in een stroomversnelling, en de groep onthult dan al zijn kracht op de podia van de Belgische en Europese festivals, toeren met grote namen uit de scene zoals Six Feet Under, Dark Tranquillity of Illdisposed.

 

Gesterkt door de eerste successen, brengt de groep begin 2012 het album Morpheus Orphan uit. Verkozen als “eigen productie” van de maand maart door het Franse blad Metallian, ontvangt deze tweede plaat eveneens lof van critici van Hard Rock en Rock Hard. Met deze nieuwe set kunnen ze zelfs optreden op de planken van het Wacken Open Air-festival.

 

 

2013 wordt gekenmerkt door de eerste veranderingen in line-up en management binnen de groep. Om zijn actieterrein uit te breiden, ondertekent de groep met het boekingsbureau van Intersection/DRF, en ziet zich genoodzaakt om 2 van haar leden te vervangen. De groep begint dan aan de samenstelling van een derde album.

 

 

Eind 2015 geeft Exuviated de geboorte aan van het album Last Call To The Void, op het Spinal Records label en neemt begin 2016 deel aan de The Tyrants Of Death European Tour, samen met de Amerikanen van Suffocation, Cattle Decapitation en Abiotic.

 

 

De 2 volgende jaren worden gekenmerkt door nieuwe veranderingen in de groepsrangen, alsook door nieuwe inspiratie. De groep wil sterker worden, en het contrast accentueren in haar liedjes. Dit zal leiden tot een nieuw album op 13 april a.s., Déliquescence.