Headcharger Fr

HEADCHARGER slaat een dubbele slag!

Met Hexagram, hun 6e album, stelt HEADCHARGER opnieuw een Heavy Rock voor,die zich waagt op avontuur te gaan op nieuw terrein. De muzikanten hebben veel aandacht gehad voor het geluid, voor de composities, en op het visuele van het hoesje, dat een moderniteit uitstraalt à la Hexagram

 

De teksten van de 11 titels, vertellen complexe verhalen over de dubbele persoonlijkheid, de scheiding, de manipulatie, het conflict, de aanwezigheid van een overledene, enz. De groep stuwt dit concept voort. “Dr Jekyll & Mr Hide” tot in de vorm. De songs, met ultra-vasthoudende riffs en refreinen zoals Dirty Like Your Memories, Load the Dice en The One You Want to Be, worden telkens opgetild door de lichte, bijna vliegende, gitaren! Op het plaatje, 2 musk ossen van het hoesje, in staat om van een olympische kalmte om te schakelen naar een ongeveinsd geweld, om hun territorium te verdedigen.

 

Coming Back To Life, de eerste track van Hexagram, is het typische voorbeeld van de manier waarop de Caeners vandaag werken: melodie en kracht. De kwaliteit van hun  muzikanten laat de groep toe, dit overwogen risico te nemen, door deze dualiteit te spelen. Een monnikenwerk, dat vurige titels laat zien zoals: The Metamorphosis.

De hexagram, met verwijzing naar het gebruikte Yin en Yang-symbool in Azië, doet mee met het spiegeleffect, dat dor HEADCHARGER wordt voorgesteld.

 

De groep heeft dit album in de herfst opgenomen in de Swan Sound Studio, onder de hoede van Guillaume Doussaud en van Florian Giffard. Gemixt en gemasterd door de tovenaar Damien Bolo (C2C, Electro Deluxe, Shake Shake Go…), Hij is beschikbaar bij Verycards/Warner vanaf 24 maart 2017.

 

Op het podium draagt HEADCHARGER de kleuren van de Heavy Rock hoog in het vaandel op de grote Europese festivals, van Hellfest, tot Bloodstock UK, langs Sonisphere (Engeland, Frankrijk en Spanje)… Vandaag in de catalogus van Rage Tour, gaat HEADCHARGER de wegen van Frankrijk en van Europa onveilig maken om Hexagram te promoten, om nieuwe fans te veroveren.