Insomnia Be

INSOMNIA biografie

 

Insomnia werd in 1996 in Luik opgericht door de broers Konikiewicz, Ludo (gitaar) en Nikko (drums). Hun doel: een band die is afgestemd op de tijd, beïnvloed door Pantera, Slayer, Grip Inc. en anderen, die vierkante, krachtige en efficiënte metal zal leveren. Fred JST (zang) en Roman Delante (bas) voegen zich bij de groep om het kwartet compleet te maken.

 

De groep drukte in de maanden die volgden vele podia in Wallonië en Brussel.

 

Insomnia werd opgemerkt door Phil Renote, geluidstechnicus bij de Haut-Regard studio die had gewerkt met André Gielen (Channel Zero, Cryme, Massif, …). Hij bood zijn hulp aan voor de opname van het eerste album. Gedurende een aantal maanden heeft de groep nieuwe titels samengesteld met behoud van dezelfde gedragslijn. Helaas is de groep een paar weken voordat ze de studio binnenkwamen uit elkaar gegaan.

 

Eind 2015 nam Ludo weer contact op met de leden van de groep en stelde hij de hervorming voor voor één datum ter gelegenheid van zowel zijn 40 jaar als de 20 jaar van de groep. Tien maanden lang gaan de muzikanten weer aan het werk om op 17 december 2016 een exclusieve show aan te bieden.

 

Het concert is een enorm succes. Gezien het enthousiasme van de aanwezigen en het plezier om weer samen op het podium te staan, besluit Insomnia daar niet mee te stoppen. De groep trad in 2017 enkele data op, waaronder het eerste deel van de Braziliaanse groep Nervosa in Luik (uitverkocht). Maar het belangrijkste doel voor eind 2017 is het componeren en opnemen van een gloednieuwe EP. De stijl blijft resoluut metal, catchy en groovy tegelijk.

 

Nieuwe data volgen en Insomnia zal prachtige podia delen met in het bijzonder Komah, Signs of Algorithm, King Satan, Dagoba, Unswabbed, Kee Marcello, Exuviated en Desdemonia.

 

2019, Insomnia wint de halve finale van de Wacken Metal Battle en behaalt de publieksprijs in de finale. Dan komt de overwinning van de springplanken van het Durbuy Rock Festival, waardoor het kwartet het hoofdpodium van het beroemde festival kan betreden.

 

September 2020, de line-up verandert een beetje en integreert zijn nieuwe drummer : Adrien Delgambe (Drakkar). De band is weer bij elkaar, heeft net hun nieuwe videoclip « Regeneration » opgenomen en opgenomen en is al hard aan het werk om na Covid weer klaar te zijn voor concerten.

 

Be ready for FULL POWER!