Ocean Encounters Be

Agenda

  • 3 december 2022
    Le Belvédère | Namur | Be

Ocean Encounters is begonnen in Doornik in 2015. Hun eerste shows vonden plaats in de kleine metal scene in de regio, en al snel begonnen ze terug gevraagd te worden naar venues, en jaarlijkse festivals en shows. Meerdere keren zelfs twee shows per dag in het weekend. Het meest gedenkwaardig moment was om te mogen openen voor de metal giants “Jinjer” in Juni van 2018, waarmee Ocean Encounters een 4 maand, 20 show voorzomer seizoen afsloten.

 

Nu zijn ze terug in de repetitieruimte om een gloed nieuwe set uit te dokteren, met nieuwe decor en de klassieke attitude van de groep om het publiek goed mee te krijgen. De musicale stijl van de groep speelt ook in op verschillende genres, dus is het moeilijk om hen in een specifieke genre te steken, dus werd er al een “modern djentcore” gebruikt door mensen die de groep moesten beschrijven.

 

In 2018 brachten ze hun eerste EP uit, “Clock”. Hiervoor hadden ze alles opgenomen in hun home-studio, en samen gewerkt met CHS PROD die de productie van de EP op zich nam. Door het samenbrengen van de ritmische aspecten van dient, de melodische delen van metalcore en een inval van snelle rap-stukken er allemaal doorheen, proberen ze alle beste delen van de modern metal scene hun werk te laten doen.