Trepalium Fr

Contact : bernard@durbuyrock.be


Opgericht in 2000 en ontleend aan een middeleeuws martelwerktuig, heeft TREPALIUM zijn verschil gecultiveerd door zijn technische en veelzijdige metal groove. In het Latijn betekent “trepalium” ook “werk”, een concept dat de groep ook niet is ontgaan, want het combo spaart geen moeite en behoort tot de meest getalenteerden van zijn generatie als het gaat om live optredens.

 

Sinds de oprichting maakt TREPALIUM deel uit van het Klonosphere-collectief, een vereniging van getalenteerde Franse bands waarvan KLONE en HACRIDE ook deel uitmaken, klaar om de muzikale grenzen van metal naar nieuwe horizonten te verleggen. Met meer dan 500 concerten heeft TREPALIUM zichzelf gevestigd als een van de benchmarks voor extreme Franse metal door het podium te delen met gerenommeerde groepen, en op te treden op prestigieuze festivals zoals het Fury Fest (2005), Brutal Assault (2007) of Hellfest in 2006, 2009, 2012 en 2019. De groep werd zelfs door GOJIRA uitgenodigd op hun Franse tournee in 2009 of op hun Europese tournee in 2012.

 

Opmerkelijke podiumprestaties en volwassenheid van de composities, waarbij swingende thema’s worden gecombineerd met een al extreem groovy death metal, hebben de identiteit van TREPALIUM bevestigd.

 

Hun EP “Damballa’s Voodoo Doll” (Klonosphere / Season Of Mist), die op het album HNP volgt, een juweeltje dat jazzy thema’s en metalriffs combineert, werd unaniem positief onthaald.

 

Na het vertrek van KK in 2017, werft de groep de zanger Renato Di Folco (Flayed, Les Tambours du Bronx …) aan, en werkt de groep aan een nieuw album dat zojuist is uitgebracht: “From The Ground” (Klonosphere / Season Of Mist).