Unbeliever. Be

Unbeliever. is ontstaan begin 2020 met de duidelijke intentie een frisse bries over de Belgische heavy scène te doen waaien. Vanaf het begin is het doel om een moderne en originele klank te creëren zonder zich daarom te laten belemmeren door de genres en ook door inspiratie te putten uit talrijke stijlen. De klank van de groep wisselt af tussen bouncy riffs en vermogen stemmen, via meer etherische- of popklanken.

In februari 2020 brengt unbeliever. zijn eerste nummer en klip “Ad Astra” uit. Deze werden door de heavy gemeenschap uit België en het buitenland met veel enthousiasme onthaald.

Met de bedoeling de nummers met een constante flux uit te brengen, werd deze eerste single vlug gevolgd door een tweede. Zo kwam “Cult” uit in april 2020.

Enkele maanden later brengt unbeliever. zijn meest recente singelen uit “TRNSPRNT”. Hier werd geëxperimenteerd met meer elektronische klanken en werden verschillende genres gemengd.

Met het herstel van de muziekindustrie, voorziet unbeliever. een vierde single uit te brengen begin 2022. Het streefdoel van unbeliever. is het creëren van een originele en immersie live beleving.

Deze werd zorgvuldig voorbereid om de show een zo professioneel mogelijk karakter te geven. Met een set van ongeveer een half uur past de groep perfect in een line-up als medium met in het eerste deel muzikale momenten waar energetische breakdown(s) en meer intense en emotionele momenten zich vermengen.