Aktarum Be

Aktarum is een Belgische Folk Metal-band, die in 2005 het levenslicht zag.

De band onderscheidt zich met hun “Troll Metal”, een combinatie van een fantasieverhaal over trollen, melodieën op een Keytar en krachtige en snelle heavy metal riffs! Gevechten, feesten en avonturen, die 5 Trollen uit het dorp Aktarum graag vertellen terwijl ze plezier hebben op het podium met hun publiek.

 

Opgericht in 2005 door de toetsenist/zanger Trollour en gitarist TrollaKlass, werd Aktarum al snel opgemerkt met hun Troll Metal en hun plezier op het podium, en in het publiek. Een demo kwam in 2007 uit en ze doen het voorprogramma van Ensiferum en enkele maanden later, het voorprogramma van Eluveitie en Heidevolk.

 

Het eerste album “Gang of Trolls” komt uit in 2010, en de Trollen gaan op tournee in Frankrijk en België, met de Russen van Arkona. Gedurende 4 jaar doet de groep aan promotie, en laat van zich spreken, door door te gaan met het spelen van voorprogramma’s van die groepen, die de geschiedenis van de metal hebben gekenmerkt.

 

In 2014 wordt de EP “Game Of Trolls” opgenomen in de Noisy Factory Studio en ziet het levenslicht. De muziek wordt preciezer en sneller, met de komst van drummer TrollHammer, en van de tweede gitarist Trollbard, die er net bijkwamen voor de opnames van de EP.

 

Tot 2018 werkte de band aan de samenstelling van een album, dat het imago van de groep zou representeren, die door de leden en door de volwassenheid is geëvolueerd. Ondertussen voegt zich in de Trollenstam bassist TrollaFlem toe.

 

In 2018 keert de groep terug naar de studio om hun 3e CD op te nemen.

De Trollen van Aktarum zetten de kwaliteiten en krachten van elk voorop, om dit album uniek en episch te maken. Elk lid componeert en brengt zijn originaliteit en zijn inspiraties in: TrollHammer met zijn snelheid en zijn kracht achter de drums. TrollBard met zijn stem en zijn furieuze solo’s. TrollaKlass met zijn zware riffs en zijn melodieën, die je op je grondvesten doet trillen. Trollour met zijn orkestraties en epische melodieën, rechtstreeks afgekeken van de kabouters en elfen. En TrollaFlem met zijn zware stem en verbluffende vingerzetting. Met deze duidelijke mix wordt het album een nieuw begin voor de band.

 

Terwijl ze hun identiteit behouden, is de groep in de loop van de tijd geëvolueerd en dit derde werkje zal lijken op het dorp Aktarum: donker en bewoond door stinkende trollen, die plezier maken.