Black Bomb A Fr

Contact : bernard@durbuyrock.be


Crossover (n.m): Muziek die de rebellie van punk, de energie van hardcore en de kracht van thrash combineert.

 

Als deze stijl het voorrecht is van verschillende beroemde Amerikaanse formaties, heeft het al 23 jaar één en enige vertegenwoordiger in Frankrijk: BLACK BOMB A.

 

Met 7 albums, 1 EP en 2 live dvd’s op hun naam heeft de band een constant groeiende carrière opgebouwd rond hun tijdloze stijl. Het recept is absoluut doeltreffend: een krachtige en groovy ritmesectie, riffs om het vlees te onthoornen, alles bekroond door twee verbluffende vocalen: terwijl de een de diepten van de afgrond schraapt, grenst de ander aan de crisis van hysterie.

 

Black Bomb A heeft ook meer dan 1.000 concerten gegeven (waaronder twee optredens op Hellfest in 2012 en 2018) die een steeds groter aantal fans uitgeput hebben achtergelaten, klaar om uit de hand van de band te eten. Een echte live-ervaring, aangezien de wonderbaarlijke uitwisseling van energie tussen BBA en zijn publiek monsterlijk communicatief is.

 

De groep keert op 12 oktober 2018 terug met een nieuw album geproduceerd door Francis Caste, dat simpelweg zijn naam draagt: “BLACK BOMB A”. Omdat deze achternaam op zichzelf al synoniem is met mandale. Meer hoeft u niet te zeggen.

 

LINE UP :

Jordan : Drums.

Étienne : Bass.

Snake : Guitar.

Poun : Vocals.

Arno : Vocals.

 

DISCOGRAPHY :

1999 : Straight In The Vein (EP)

2001 : Human Bomb

2004 : Speech Of Freedom

2005 : Illicite Stuff Live (live)

2006 : One Sound Bite To React

2009 : From Chaos

2012 : Enemies Of The State

2015 : Comfortable Hate

2016 : 21 Years Of Pure Madness (live)

2018 : Black Bomb A