Booze Brothers Fr

En wat als we nu ‘ns de Pogues en de Dubliners samen namen, we geven ze 15 liter Guinness, en we lieten ze kennis maken met No Fun At ll en No FX, wat krijgen we dan?

 

Behalve een mooie spies van vanalles, zou je zonder twijfel de stijl muziek krijgen die de Booze Brothers maken.

Een mix van Ierse muziek en Punk Rock, ultra energiek, vrolijk en tribal!

 

Al 18 jaar lang, reizen de Boozes de podia van Europa af, van Brest naar Targu Mures (Ro) en van  Bilbao naar Katowice (Pl), delen de billboards met groepen als Galdubh, Four Men and a Dog, Mauritius Lennon, Celtas Cortos, Flook, La Varda, Jimmy Cliff, Lofofora, Parabellum, Gogol Bordello, The Exploited en vele anderen.

 

Tussen de verzadigde gitaren en de ritmische basdrums wordt er op elk moment gewerkt met  accordeon, bodhràn, viool of fluit. Als een woedend verlangen om tussen twee hunebedden te rijden!

 

Als we een paar sfeervollere passages en enkele geëngageerde teksten in het Occitaans of Engels toevoegen, woedend tegen de consumptiemaatschappij waarin we leven, komen we uit op een Booze-concert met een Keltische woede die sommigen ertoe beweegt, zich naakt onder hun kilt te begeven, zwaard in de hand naar de eerlijke voorbijgangers.

 

DISCOGRAFIE :

2004 : ELEVATOR

2008 : HANG ON

2010 : REELS AND SQUEALS

2014 : EN VERT ET CONTRE TOUS (CD Live)

2016 : EN VERT ET CONTRE TOUS (DVD Live)

2019 : NIEUW ALBUM VOOR 20 JAAR VAN DE GROEP !