Tagada Jones Fr

TAGADA JONES (Punk Rock /hardcore) Rennes / Frankrijk

 

Al meer dan 20 jaar staat Tagada Jones op de nationale en internationale podia met hun Punk-Hardcore. De groep heeft 25 verschillende landen doorkruist, 9 studio-albums geproduceerd en de podia in vuur en vlam gezet tijdens de meer dan 1.800 optredens! Zonder twijfel een van de enige Franse punk-groepen, die zich zo geëxporteerd heeft in haar eigen taal.

 

Tagada, dat is ook een sociaal geweten, een politiek engagement en boven alles een referentie als het om onafhankelijkheid gaat. Als waardige erfgenamen van de Franse alternatieve scene, worden ze door hun voorgangers (Bérurier Noir, Parabellum, Shériff…) erkent als de reïncarnatie van de Franse “Do it yourself”.

 

Is de groep haar carrière begonnen als 100% punk-rock viertal, uiteindelijk heeft de muziek enkele veranderingen gekend, en in het bijzonder naar een meer elektro-punk oriëntatie gedurende enkele jaren, na de toevoeging van een vijfde lid aan de samples. Vandaag is de groep teruggekeerd naar haar eerste liefde, en gaat ze door met het componeren van punk-muziek, trouw aan de wortels, zelfs al is het elektro-industriële niet geheel verdwenen. De groep maakt meer dan ooit een muzikaal spectrum, gaande van Engelse punk, de oorsprong van haar Californische versie van de jaren 90, via de Franse alternatieve muziek van de jaren 80 of met metal en hardcore. Invloeden, die perfect zijn vermengd om uiteindelijk te leiden tot een muziek die niets anders is dan Tagada Jones!

 

 

Zelfs al is de muziek geëvolueerd, toch blijft ze onmiddellijk herkenbaar, met name dankzij de stem van Niko, aan zijn woeste zang en aan zijn militante teksten. Teksten die trouwens óók een zekere evolutie hebben gehad, maar die erg op de sociale problemen zijn gebaseerd, zoals kapitalisme, mondialisering, onderdrukking, oorlogen, racisme, het milieu, politiek, godsdienst, huiselijk geweld of de vrijheid in de ruimste zin van het woord…. De thema’s blijven vreselijk. Een verschrikkelijk heldere visie, en dat maakt dat samen tot een somber, maar realistisch portret van de huidige samenleving.

 

 

Tagada Jones is het speerpunt van de Franse punk-hardcore scene en vindt de perfecte balans tussen verscherpt sociopolitiek bewustzijn en sonische virulentie, gedragen door verenigende refreinen, bijtende gitaren en overweldigende harten.

 

Steeds gewelddadiger, veeleisender, relevanter en doortastender: dit is het gezicht van Tagada Jones in 2017. Volledig opgepompt en bewapend met een nieuw stuk “La Peste en Cholera” bereidt de groep zich voor om op tournee te gaan om over de hele wereld, om zijn gedegen en openhartige rock-‘n-roll-energie te delen, in staat om elke liefhebber van luide decibellen te laten zweten tijdens gedenkwaardige concerten, waarbij het kwartet de volle omvang van zijn ijver en generositeit onthult.

 

 

Niko > Voice, guitar

Stef > Guitar

Seb > Bass

Job > Drum