Bukowski Fr

BUKOWSKI is een trio, afkomstig uit Parijs, opgericht in 2007 en bestaat uit Mathieu Dottel, Niko Nottey en Julien Dottel.

 

Hun eerste album “Amazing Grace”, uitgebracht in 2009, gevolgd door een internationale tournee, werd warm onthaald door een enthousiast publiek en pers. Rock Hard (Frankrijk) groette het talent trouwens, door ze in hun Top te plaatsen, tussen Megadeth en KISS!

 

Met dit eerste sterke werkje ging Bukowski rond door Frankrijk, Europa en Argentinië om meer dan 100 concerten te geven, samen met Mass Hysteria, Gojira, Therapy?, Fu Manchu enz… De groep gooide niet bij de pakken neer, en ging verder met het lanceren van hun 2e album, The Midnight Sons, die opgenomen werd in 2011 door Francis Caste. Het album werd door de critici bejubeld, en stelde de groep in staat om een grote tournee te doen in 2011-2012, met name door 2 grote live shows op de 2 grootste Franse metalfestivals, SONISPHERE Frankrijk 2011 met Metallica, Anthrax, Megadeth Slipknot… en HELLFEST 2012 in het gezelschap van Guns N’Roses, Mötley Crue, Ozzy Osbourne, Refused…

 

Het album werd als Beste Rock Album 2011 gekroond bij de rondvraag onder de luisteraars van Ouï FM, vervolgens werd BUKOWSKI in 2012 gekozen als beste Franse groep op Hellfest 2012! BUKOWSKI zit in de lift, dat voorspelt een markante toekomst voor de Franse metal, die niet meer lijkt te stoppen. Geen twijfel dat 2013 het jaar zal zijn van de doorbraak van BUKOWSKI, met een nieuw album “Hazardous Creatures“, opgenomen door Fred Duquesne (Mass Hysteria, Empyr, Brigitte…). Nu we het toch over het nieuwe album hebben (distributie Benelux : Suburban): na de 2 eerste albums “Amazing Grace”, uitgebracht in 2009 en “The Midnight Sons“, opgenomen in 2011, komt BUKOWSKI terug met een nieuw album, “Hazardous Creatures“, geproduceerd door Fred Duquesne. Fluitende gitaren, Drums die martelen, en niet te stoppen melodieën, dat kun je verwachten als je naar “Hazardous Creations“ luistert! Met een Danteske productie, met de handtekening van Fred Duquesne (Mass Hysteria, Empyr, Brigitte…), is “Hazardous Creatures“ een kleine power-rock bom, die je met 10 titels, zeer snel KO doet slaan, de agressiviteit van de metal, gemengd met de melodieën van US rock. En goed nieuws komt zelden alleen. BUKOWSKI is trots om aan te kondigen, dat Fred Duquesne de groep officieel komt versterken als tweede gitarist!

 

April 2015, er is een nieuw album uitgebracht: “On The Rocks“ (Verycords / Suburban in de Benelux)

 

BUKOWSKI IS BACK!

Nadat ze de degens hebben gekruist met de Kozakken en Japanners, en na kilometers asfalt, van ontmoetingen en andere geluiden, is BUKOWSKI deze zomer teruggekomen uit hun grot van Dokter Fred DUQUESNE (producer en gitarist van BUKOWSKI), om van hun volgende strijd te bevallen: “On The Rocks!“
Maar deze keer, is het BUKO 2.0, die is geboren, want Fred DUQUESNE en de broers DOTTEL, hebben samen dit 4e opus gecomponeerd, nu met hun nieuwe slugger, TIMON.

 

Uitwisselingen van universa en ideeën, lach- en twijfelcrises, witte bladzijden en flitsen…

 

De diagnose is definitief: “ON THE ROCKS!“ zal een muzikale mist zijn, waar alle afwijkingen van de heilige Sint R’N’ROLL elkaar zullen ontmoeten.
Nu straalt BUKO letterlijk het loslaten en enthousiasme uit, alsof het een stuk elektronisch plezier biedt aan iedereen die hun pad zal kruisen tijdens de volgende tour …

ON THE ROCKS!