Drakwald Fr

Drakwald, opgericht in Tours (Loire vallei, Frankrijk), is een Pagan Folk Metal band, die medodic death combineert met traditionele instrumenten, zoals bv. Schotse doedelzakken en Ierse fluit.

 

Dankzij een EP, uitgebracht in 2012 en een eerste album, uitgebracht in 2014, heeft Drakwald zich als boegbeeld van de Franse Folk Metal scene naar voren geschoven, door door heel Frankrijk optredens te doen op Mfest 2012, Cemunnos Pagan Fest 2014, plus enkele optredens als support act van Suidakra, Belenos, Eluveitie en Stille Volk in 2014,

 

 

Tijdens het schrijfproces heeft de band een verdere lijn overschreden, door op Motocultor 2015 te spelen. Dankzij een goed ontvangen artistiek optreden, en een goede feedback van de pers, heeft Drakwald de mogelijkheid gehad om met Ensiferum te toeren als Main support tijdens hun Franse tournee  in het najaar van 2015,

 

 

Tegelijkertijd heeft de band in een succesvolle crowdfunding actie €5.000 opgehaald om hun 2e album: “River Earth“ te produceren. Drakwald ontwikkelde een sterk tekstueel concept over een dystopia, waarin de mensheid terugkeert naar haar heidense wortels, na het instorten van de gehele samenleving, als gevolg van milieuzaken; om te laten zien, dat paganisme niet meer is dan een vorm van communicatie met de natuur op al haar manieren. Uitgebracht op 7 mei 2016 door Dooweet Agency, samen met een muziekvideo, om het te promoten, is het album kritisch onthaald door de Europese media.

 

Drakwald speelde zijn eerste optredens in België en Duitsland in 2017, om Riven Earth te promoten tot Hellfest 2018, waar de band speelde voor 10.000 mensen. Sindsdien is de band begonnen met het schrijven van nieuw materiaal voor hun komende album, dat in 2019 zou moeten uitkomen.